WONING V-J + PRAKTIJK⎜LOMMEL

Fase: uitvoering                                                          Jaar: 2014

De renovatie van een woning uit de jaren ’60, gelegen te Lommel, startte vanuit een opwaardering van de klassieke gevel, waarbij we door middel van kaleien de bestaande vormentaal een luxueuze, witte en moderne uitstraling kunnen meegeven.

Verder werd de bestaande woning uitgebreid met een extra zitruimte, twee slaapkamers en een praktijk voor een dierenarts,  rekening houdend met de strikte voorwaarden van zonevreemd bouwen en uitbreiden. 

 

Op gebied van materialisatie integreert het gebouw zich in zijn natuurlijke omgeving. De nieuwe architectuur werd zodanig vorm gegeven dat oud en nieuw vlot in elkaar overlopen, door het kaleiwerk door te trekken in het nieuwbouw gedeelte. Desondanks onderscheidt de uitbreiding zich duidelijk op gebied van strakke lijnen en een moderne uitstraling. De praktijkruimte werd als volume duidelijk afgescheiden van de woning, door gebruik te maken van horizontale houten regelwerk, waardoor het geheel duidelijk herkenbaar is voor toekomstige klanten.

Zowel bij het interieur van de praktijkruimte als van de leefruimte werden bepaalde gevelmaterialen van buiten naar binnen getrokken. Bij de praktijk wordt het houten latten werk herhaald, waardoor de ruimte samen met de andere elementen een Scandinavische look krijgt. Bij de leefruimte blijft een deel van het bestaande metselwerk behouden, als een link naar het verleden. 

"Een topteam dat goed heeft geluisterd naar ons, waardoor er mooie ideeën uit de bus kwamen die perfect pasten bij wat wij voor ogen hadden. Bovendien werd alles tot in de puntjes opgevolgd en ondersteund! Wij zijn super content van 3D!"

© 3D Architectuur

Ir. architect Bart Baeken, ingeschreven

op de lijst van de Orde van Architecten