top of page
05
34
B.Baeken_1
B.Baeken_2
32

3D ARCHITECTUUR / 3D INTERIEUR

WONING B-M⎜LOMMEL

Fase: opgeleverd 2016

Het bureau van 3D Architectuur / 3D Interieur situeert zich op de Molsekiezel 142 te Lommel. 

Door optimaal gebruik te maken van de atypische vorm van het perceel, werd de mogelijkheid gecreëerd om een voorgevel van meer dan 25m te maken. Op die manier onderscheidt het gebouw zich van de gekende vormentaal in het Lommelse straatbeeld. De lengte van het gebouw wordt extra in de verf gezet door gebruik te maken van een strakke vormgeving met plaatmateriaal.

De gesloten zuidelijke voorgevel biedt enerzijds bescherming tegen het geluid van het verkeer van de Molsekiezel, maar anderzijds voorkomt het ook oververhitting. In de zomer belet de oversteek van 30cm boven het bandraam dat rechtstreeks lichtinval de woning binnen dringt, terwijl de lager staande zon in de winter juist voor extra licht en warmte zorgt. Een eenvoudige ingreep met een grote impact op het comfort.

Voor het interieur van de woning werd er gekozen voor een strakke vormgeving, gecombineerd met warme materialen. Hierbij gaat het esthetische gepaard met een functioneel ontwerp. De bergruimte en het toilet werden hierbij volledig ingewerkt in een kastenvolume, waarbij de toegangen werden gerealiseerd met geïntergreerde pivot - deuren en NoHa grepen.

bottom of page